Personbil/varebil/MC

Bilforsikring – personbil eller varebil

Loven kræver, at alle bilister har en ansvarsforsikring som bilforsikring. Ansvarsforsikringen dækker de skader, du som billist kan komme til at påføre andre personer, motorkøretøjer eller ting.

Er man som billist derimod involveret i et uheld man har skylden for, får man ikke erstatning for skaderne på sin egen bil, hvis man kun har tegnet en ansvarsforsikring. Man bærer derfor selv tabet ved de skader, bilen får.
Skade på egen bil dækkes derfor af en kaskoforsikring, som man også kan tegne på sin bilforsikring.

Kaskoforsikring

Stort set alle skader er dækket – også skader som følge af tyveri, brand, eksplosion, kortslutning eller lynnedslag. Der gælder dog altid en selvrisiko, som man selv skal betale. Derudover kan der, hvis man selv bærer skylden, i nogle tilfælde blive tale om bonustab og dermed højere præmie.

Øvrige dækninger ved kaskoforsikring

 • Retshjælpsdækning
  Havner du som ejer, bruger eller fører af bil i en tvist, der må afgøres ved retten, har du i mange tilfælde mulighed for hjælp med en retshjælpsdækning
 • Redningsforsikring i udlandet – SOS

  Du er også sikret hjælp, hvis dit køretøj bliver skadet i udlandet. 
Dækningen omfatter fremskaffelse af reservedele og bugsering, samt om nødvendigt hjemtransport af køretøjet og erstatningskøretøj til resten af rejsen. 
Se Jeg skal til udlandet – Rødt & grønt kort
 • Ekstraudstyr

  Ekstraudstyr som f.eks. fælge, radio og andet er gratis medforsikret op til 15.000 kr. .
 • Anhængertræk

  Er gratis medforsikret.
 • Biler med høj nyværdi
  Hvis personbiler har en nyværdi over 650.000 kr., skal den normalt sikres med et GPS sporingssystem tilsluttet døgnbetjent alarmcentral. Det samme gælder for varebiler med nyværdi over 400.000 kr.
 • Friskade
  Har du tegnet friskadedækning på din kaskoforsikring, er en række skader dækket, så der ikke opkræves selvrisiko og sker bonustab. Det gælder bl.a. brand,  tyveri og røveri. Dertil kommer, at glasskader, der kan repareres sker uden selvrisiko, mens forrude-skifte kun beregnes med halv selvrisiko.
 • Førerpladsdækning
  En tillægsdækning, som giver erstatning til føreren af bilen, såfremt vedkommende kommer til skade som følge af en eneulykke. Forsikringen dækker i henhold til reglerne i Erstatningsansvarsloven bortset fra enkelte fravigelser.